26 juli 2009

Varmt och gott!

Igår lördag, var det varmt så in i bomben. Vi bestämde oss för att ta ett besök på stranden för att bada, för första gången sen vi kom hit. Sagt och gjort så åkte vi iväg efter att ha hängt ut tvätten. När vi kom fram hade det på bara de få minuterna hunnit mulna på och vi tog en strandpromenad. När vi knatat en bra bit vände vi och såg att det var kolsvart på himlen. Man såg hur det öste ner där långt borta. Snacka väderomslag!

Sakta men säkert, eller inte så sakta förresten, såg man berget suddugare och suddigare tills det var borta och sikten bara var en dryg 100 meter ungefär och så började det ösa som bara attans, inga droppar här inte utan snarare strålar. Vi skuttade i havet istället och värmde oss i samma stund som det började blåsa så det sved i ansiktet av vattnet. Och sikten nu var bara några meter och jag undrar hur kul det var för de som var ute och åkte jetski för man kunde höra dem fortfarande. Kanske snart slutade det regna och sikten blev bättre men i stället började det åska och blixten slog ner i vattnet en bit ut för att i nästa stund komma lite närmare. Dags att ta sig upp ur havet ganska raskt kändes det som. Vi åkte hem på de redan översvämmade vägarna. Otroligt att det inte behöver regna länge alls för att det ska bli över 10 cm vatten på sina håll, och jag vet ju sedan förut att när det verkligen blir ihållande regn är det översvämning på allvar på flera håll.


Idag var vi igen och kikade på marken vi blivit kära i, och ingen översvämning som tur var. Passade på att ordna kopia på Chanot papprena så man har dem. Skadar ju inte.
Kalasväder hela dagen har vi haft och jag lyckades få en liten turistbränna som inte blev så snygg man kanske önskat. Dels blir ansiktet inte så jämngrillat när man sitter på moppen och dessutom får jag vita ringar under brösten för solen inte når in. Inte nog med det så när man sitter på moppen viker sig skinnet på magen och man får vita sträck även där. Ser lite småkul ut.
Det blev även en liten tur upp mot berget i palmskogarna, det är alltid lika härigt.

Nu när vi flyttat från Kamala skulle vi få tillbaka 1000bath som vi gav i deposition ägaren skulle bara dra av elen först. Granntjejen ringde och sa att elen var under 300bath så det var ju bra, under 300 behöver man inte betala. Men tydligen växte notan när ägaren fick den för han sa att den var på över 300. Trots att vi varit borta 2 veckor eftersom vi var i Krabi också vilket var lite skumt. Sen hade han så mycket att göra så han skulle nog inte hinna till banken och föra över pengarna men hoppades att det inte gjorde något. Plötsligt har den lataste jäveln fullt upp. Oj oj, när det väl kommer till finns det inte många bra människor i lilla Kamala byn. Vi sa att han får ge det till en snäll granntjej som inte har något emot att hjälpa till. Orka hålla på att ljuga för att få några 100bath när man redan har gott om pengar.
Förresten så är det underbart att få sova ostört hela nätter här på Samui, något jag verkligen uppskattar. Känns som en liten befrielse att ha tagit steget bort från Kamala och jag börjar tvivla på att det blir någon semester dit framöver, vet inte vad jag ska dit och göra riktigt. Finns betydligt trevligare ställen att besöka.

Nu har solen lagt sig för att vila och här ska det nog ätas snart och sen en sväng till internet. Kvällarna brukar spenderas framför lite tv med frukt i form at mangosten och ananas vilka är mina favoriter.






Harlig Samui palmskog och har har nagon vist haft lite val brottom. Det brukar ga bra oftast, synd om husagarensom fick en del rivet och sen var det ju an mer otur att bilen stod parkerad under det som rasade.

Den har krabaten ville vara med oss i gar kvall sa han promenerade runt pa oss valdans lange och inspekterade. Bra kamouflage masta jag saga.

Inga kommentarer: