20 juli 2009

Koh Samui

13:00
Nu har vi slagit oss ner i det lilla huset i Lamai, en bit upp mot bergen bakom templet.
Just nu har vi strömavbrott, något som man har för jämnan här som jag minns det från när jag bodde här tidigare. Det här är andra gången på ett dygn och det har varit avbrott några timmar redan. Det oroliga är att steron pumpar musik på hög volym och datorn säger att batteriet laddas men ingen lampa eller kyl och annat fungerar, inte heller hos grannen så det får man väl skatta sig lycklig över och klia sig undrande i huvet hur det är möjligt, måste vara liiiite ström som slinker igenom ändå. Så pass lite att lampan på grenuttaget inte orkar lysa!

När jag för nästan exakt 2 år sedan flyttade till Thailand och just Samui minns jag att det var otroligt varmt, men efter regnperioden var det svalare och det var i det svepet vi flyttade till Phuket. Vi tyckte det var varmare där då. De senaste dagarna har varit riktigt varma här. Lustigt att det räcker med 30 mil för att komma in en annan klimatzon.
…………………får fortsätta skriva sen. Nui skulle åka i väg och kolla lite jobb men moppen startar inte, så vi måste ordna någon som kommer och kollar vad det kan vara för fel…



Sådär ja. Nu har klockan hunnit bli 19:40. Felet på moppen visade sig bara vara att sladden till batteriet satt lös och hade glidit från sin pol. Jag har trott det varit stödets sensor som varit knasig eftersom det varit såhär förut också men efter lite trix med stödet har det fungerat igen. Kanske har man gungat hojen så kontakten lagt sig rätt eller något. Bra som attans att det blev ordnat.
Hela huset är rökfyllt just nu. Vid 13 tiden var det en kille som tände en brasa mitt under elledningen framför huset, nu på kvällen ryker det som aldrig förr och den lilla brisen leder in allt till oss och jag får sån sjuk huvudvärk av all typ av rök, attans!
Det fungerar ju så i Thailand att en plastpåse eller annat skräp går bra att slänga bort från sin tomt ut i allmänheten eller så. Men en pinne och löv kan man inte göra så med, det måste man elda upp även i tätt bebyggda områden.


Vi kom just hem från en tur upp till Meanam där vi åt hos söta ”familjen” som vi döpte det till förut när vi bodde här. Vi i detta läget betyder jag och Jessica. Familjen hade krympt och mamman hade inte kvar mannen som enligt henne var som ”alla andra thaimän”, vad hon menar vet nog de flesta som spenderat lite tid här Thailand. Dottern som snart skulle fylla 14 gick i skola i Bangkok. Mamman kände igen mig på direkten och blev jätteglad. Hon sa också att hon saknade Jessicas negerbollar som hon blev bjuden på några gånger, haha.

Efter maten åkte vi till Big Buddha och till det fina området som ligger lite efter man passerat ”stor buddha” om man kommer från Fisherman Village hållet. Där är det lite mysigare och finare tycker jag.

Stannade på vägen hem och köpte grönsaker på marknaden i Choeng Mon och det blev även en hel fisk inhandlad. Grönsakerna var 10-15 bath billigare per kilo här än vad dem är i Kamala, lite underligt då det mesta annat tenderar att vara aningen dyrare. Tex bensin kostar nästan 2 bath mer per liten här på Samui ön än på fastlandet, allt ska ju med båt hit så det blir ju så.

Nu ska vi äta och sen iväg och kolla email och lägga upp det här inlägget. Känns spännande och i helhet jävligt skönt att vara tillbaka på underbara Samui.


Vattenfallen Na Muang
Bilen som tog oss till Samui

Husdjur!

Grillfest utan mat!!



Templet vid Choeng Mon en bit brevid Big Buddha

2 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande! Ser fram emot bilder och mer info.
Kram
/Anna

Anonym sa...

Fin-fina husdjur ni har.... nästan lika fina som jag, ha ha.
Kram
Lena, Caspian o Ming