8 aug. 2009

Ett varv runt Samui och självmord.

Igår, eller tidigt idag åkte vi och köpte varsin liten dricka på Family mart. Köper hellre där än på 7-eleven pga att 7 har så mycket sämre arbetsförhållanden för de anställda.

Natten var helt stilla och det kändes helt galet skönt att kliva ut i den stilla natten. Små små moln låg glest över ena delen av himlen som fiskfjäll och fullmånen lysta så starkt den bara kunde. Precis intill månen en ensam ljusstark stjärna och drygt 30 grader.

Vi begav oss hem och festade på våra små drickor innan vi la oss.

Idag är det lite molnigt men inte en grad svalare för det. Vi ska hämta lite grejer och ordna så att kaffét kan öppnas troligen imorgon. Så lustigt att det inte finns några thai kaffé utmed vägarna som på tex Phuket. Någon som kan tala om för mig hur man stavar till kaffé i bestämd form på svenska?


Nu har det blivit sen kväll och här under kommer lite mer om vad dagen innehöll.

Vi drog iväg upp mot Nathon för att hämta ett speciellt kokkärl som vi beställt, men för att göra något annorlunda så tog vi vägen som går tvärs över Samui från Lamai upp till Maenam. Saken var bara den att högs uppe på berget försvinner betongvägen och det blir grusväg som av vattnet misshandlats under lång tid och det blir bara brantare och värre. Vi frågade en kille som gjorde nånting ute i ingenstans för hör uppe är det ganska så ordentligt folktomt. Han sa att det blir värre längre fram så för moppens skulle fick vi vända. Vill gärna åka tvärs rak över ön någon gång den väg jag tänkte. Får se om det blir av. Vet inte om vi åkte den väg jag tänkt, vi befann oss på lite väl hög höjd. Den väg jag tänkte ta ligger som mest på drygt 300 meters höjd och den andra går upp på ca 600 meters höjd och med tanke på att vi inte så högre berg antar jag att vi kommit upp där. Får göra ett nytt försök någon dag.


Vi fick vända och ta den klassiska vägen istället och vädret hade småspökat lite men vi klarade oss från regn nästan helt. När vi var i krokarna passade vi på att besöka moppebutiken i Bo Phut för att få bukt på ett konstigt läte hojen haft sedan jag köpte den. Något skumt klick ljud när man slår av på gasen. På vägen genom Nathon fick vi syn på en apa som åkte med sin ”husse” på moppen och han fick va med på bild tyckte vi. De kalasbra killarna på stället gick in för att hitta det och sa att det var bensin som tändes i avgassystemet vilket jag aldrig trott för det låter inte i närheten av vad sånt brukar göra utan snarare som man kastar en sten på en plåtvägg eller så. Svårt att förklara. Efter lite testande och byte av tändstift som manipulerats lite så blev det bra. Första gången någonsin så det var kalas. Jag blir glad varje gång man åker till dem för dem är så bra där, vilket inte hör till vanligheten annars.


Vidare gick turen mot Big C, Macro och Tesco. Alla stora butiker fick besök av oss för att vi skulle köpa lite mer grejer. När klockan hunnit bli nästan 18 så åkte vi från Chaweng. När vi kommit mellan Chaweng och Lamai så ser vi att det står ett gäng ambulanser och nyfiken som man är måste man ju se vad som hänt. Det visar sig att en kille tagit livet av sig. Någon säger att han hängt sig men att snaran gått av och att han föll ner på stenarna under och att han gjorde det igår men hittades idag, vilket låter osannolikt i mina öron då kroppen inte var stel. Om han hoppat eller hänt sig vet jag inte men ingen snara fanns det kvar. Har ingen aning om hur han som sa det till oss har fått höra det men han sa också att killen eller mannen som jag gissar var runt eller strax under 40 (?) hade varit med i en trafikolycka och pajat en moppe och inte hade pengar att ordna med betalning för moppen och att han hade varit djupt bekymrad över det och druckit. Låter troligt för kroppen såg sargad ut och nästan svart. Oavsett hur det gått till är det ju tragiskt och det jag hörde får man ju verkligen ta med en stor nypa salt. Lätt att saker inte har någon grund i sanningen.

Otrevligt och jag hade först inte tänkt lägga upp någon bild men gör det nu ändå. Kunde inte bestämma mig om det var "fel" eller ej men jag försöker lägga upp bilder från de mesta som händer. De som inte vill se ger fasen i att klicka på den lilla bilden nere till vänster.

Räddningsmännen som kom till platsen fick efter ganska lång tid med annat sysslande upp mannen på en bår och 9 man bar den över klipporna och den långa vägen upp till vägen. Nog om det.



I morgon är det en ny dag och vi hoppas att det kan bli lite kafé verksamhet här då.

1 kommentar:

Unknown sa...

uuch! :/ att något sådant kan få en och hoppa...

Hoppas ni har det bra (låter som det dock!) :)