4 juni 2009

En dag i taget.

Idag är det helt galet varmt och stilla dessutom. Det har varit varmt tidigare dagar också men inte så här. På kvällarnba och ibland dagtid ockjså har det varit blåsigt och igår kom kastvindar som höll på att blåsa en av vägen och på natten lika så, det tjöt runt huset och man hörde saker ramla.


Vi såg en MC ligga på marken mitt på huvudgatan i Kamala, ganska ordentligt tillknycklad. Såg ingen skadad så antingen hade han sjuk tur eller så hade de tagit honom från platsen. Hela framhjulet var borta.


Ska snart äta kyckling med thaibasilika MED MORÖTTER I. det går bara inte egentligen. Jag som är van att äta mycket grönsaker vill ha det i allting. Tomat eller lite sånt räcker väl kanske. Men här har de en rätt som heter en sak och innehåller stekt ägg med gurka. Man kan inte ha i nåt mer för då är det fel. Många rätter är så fattiga på saker. Kyckling med vitlök, thats it.
Jag gjorde en sallad med morötter, gurka, tomat och salladsblad. Folk fattade inte vad det var och hur det skulle användas. När jag sen åt det rakt upp och ner utan dressing eller något var jag helt tokig, de hade aldrig skådat något liknande någonsin. Helt otroligt, en vanlig sallad, haha.
Nu ska vi förbereda lite för kvällen, eller eftermiddagen. Igår var det LUGNT, eller rättare sagt dött. Vi har sagt till de vi träffat att caféet är öppet men det lär da några dagar innan folk i allmänhet ser det. Vid 23 tiden kom lill Aek och svärmor med barnen och tog en fika innan de åkte hem och strax därefter kom Dams dotter Sai med en kompis.
Innan det satt vi själva och pratade och spelade lite Yatzy, lyssnade på musik och åt grillad korv och pommes.


Vid 14 tiden började vi laga ordning ”sangkaja” som är en smet som liknar sockerkaks smekt med kokosmjölk som värms upp och ska röras i ca en timme. I det tillsätter man grön saft som man får genom att krossa blad och sen hälla lite vatten över och låta bladen färga det. Den här smeten äter man sen med vitt bröd som värmts upp lite så att det blir aningen degigt. För den som vill prova så heter det ”Khanom bang sangkaja”. Lite småmysigt och jag tycker inte det smakar kokos om det, brukar inte vara så där förtjust i kokos om det blir för mycket. Så det pysslet gjorde vi igår.




Ringde nyss idot tjejen på Suzuki, Samui. Nu är det ganska säkert att hon ljugit rakt igenom och kanske rent av skrivit sig själv som ägare på moppen. Hon vägrade ge telefon numret till chefen och blev ruskigt orolig när vi sa att vi helt enkelt får åka till Samui. Undrar hur människan tänker när hon säger att hon skickat det, tror hon vi bara glömmer? Hon sa att vi skulle vänta EN dag till och det blir verkligen bara EN dag till. Imorrn ska jag kontakta en kompis på Samui och se om det finns möjlighet att ordna fram numret till butiken för det kan ingen annan Suzuki säljare på Phuket göra.


Idag fyller min lillebror Kalle 16 år. Shit,helt galet ju.
Nu ringde tjejen från Suzuki precis. Hon lämnade ett tracking nummer för det hon skickat så nu tror man ju igen att hon faktiskt har skickat det. Man blir ju helt snurrig, inte blir det bättre av att hon faktiskt tidigare sagt att hon har skickat det för att två dagar efter säga att hon skickade det igår. Så har det låtit i ett par veckor dessutom. Hoppas det dyker upp något så jag kan skriva under, skicka tillbaka och påbörja väntan att få den förbaskade reg. plåten.

PS: Bilder kommer som vanligt senare

2 kommentarer:

emser sa...

Är ni fortfarande samma två personer som var nere under förra resan?

Fakta sa...

Svaret pa den fragan blir, nope. :)